Ως γυναίκες έχουμε τόσα πολλά στο μυαλό μας, μεταξύ των απαιτήσεων της μητρότητας και των χρονικών περιορισμών της καριέρας μας, που το να ντυθούμε με τρόπο που μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και στυλ φαίνεται σαν ένας ανέφικτος στόχος. Αλλά δεν είναι!

 

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχουν μερικές γυναίκες που έχουν μια σταθερή ποιότητα πάνω τους που αισθάνεται τόσο αβίαστη όσο και τέλεια γυαλισμένη; Έχετε την εντύπωση ότι ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται έρχεται φυσικά και αυτό που σας φαίνεται αδύνατο μοιάζει με μια έμφυτη ικανότητα που διαθέτουν.

 

Η αλήθεια είναι ότι για αυτές τις γυναίκες, η μόδα έχει πολύ λιγότερη σχέση με ένα κρυφό ταλέντο και βασίζεται περισσότερο στο να γνωρίζουν τι τους ταιριάζει και να ακολουθούν μερικές κατευθυντήριες αρχές. Χτίζουν μια στρατηγική για το προσωπικό τους στυλ, έτσι ώστε η πλειονότητα των εικασιών να εξαλείφεται αμέσως και το να ντυθούν το πρωί είναι παιχνιδάκι.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να φαίνεστε πιο κομψές και συνδυασμένες χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε μια εντελώς νέα γκαρνταρόμπα, το μυστικό βρίσκεται σε μερικούς βασικούς κανόνες.

 

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τις κορυφαίες 10 συμβουλές στυλ για γυναίκες που λειτουργούν ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον προϋπολογισμό ή την αισθητική σας, που θα σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε την γκαρνταρόμπα σας και να απομακρύνετε τη σύγχυση σχετικά με το τι να φορέσετε.


 1.ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε την αίσθηση του στυλ σας είναι να δημιουργήσετε το μήνυμά σας. Σκεφτείτε το ως την προσωπική σας επωνυμία – ένα εξωτερικό πακέτο που δείχνει στον κόσμο ακριβώς ποιος είστε εσωτερικά και αναδεικνύει τις ισχυρότερες ιδιότητές σας.

Ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας πώς θα θέλατε να σας αντιλαμβάνονται τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράτε. Επιλέξτε λέξεις που δίνουν μια ζωντανή διανοητική εικόνα του τρόπου με τον οποίο θέλετε να αναπαραστήσετε τον εαυτό σας. Επίθετα όπως ισχυρός, συμπονετικός, εκλεπτυσμένος και έξυπνος, παρέχουν μια μέτρηση για την αξιολόγηση της εικόνας σας, επομένως είναι σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς και περιεκτικοί. Όταν ξεκινάμε για πρώτη φορά τη διαδικασία του προσωπικού styling με έναν νέο πελάτη, αυτό είναι το αρχικό βήμα με το οποίο ξεκινάμε. Πριν μάθετε πώς θα είναι τα ρούχα σας, πρέπει να είστε ξεκάθαροι στο μήνυμά σας.

 Λάβετε υπόψη ότι πάντα οδηγείτε την προσωπική σας αφήγηση, είτε το έχετε επίγνωση είτε όχι. Τι θέλεις να πει το στυλ σου;

2. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

Τα ρούχα που φοράτε είναι προέκταση αυτού που είστε. Θα πρέπει να ενισχύσει την εικόνα σας και να είναι μια έκφραση του αληθινού σας εαυτού, επομένως μην το πιέζετε. Αυτό σημαίνει να μην βάζετε τα πόδια σας σε στιλέτο 5 ιντσών που απαιτούν μασάζ ποδιών μίας ώρας στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, εάν αισθάνεστε πιο άνετα στο flat ή φοράτε τις τελευταίες τάσεις μόνο και μόνο επειδή το κάνουν όλοι οι φίλοι σας. Φορέστε ρούχα που νιώθετε σαν ΕΣΑΣ.

 Αν δεν είστε σίγουροι πώς νιώθετε σε κάτι, κάντε το τεστ αυθεντικότητας κάνοντας 3 απλές ερωτήσεις: Αισθάνεται άνετα το ντύσιμο ή θα το προσαρμόζω συνεχώς; Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη ή προσπαθώ να γίνω κάποιος που δεν είμαι; Αυτό το ρούχο με φέρνει χαρά και είμαι ενθουσιασμένος που το φοράω; Εάν απαντήσετε ναι και στα 3, είστε έτοιμοι! Εάν όχι, αναζητήστε άλλη επιλογή.

3. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΑΝΕΣΗΣ

Όταν πρόκειται για συμβουλές στυλ για γυναίκες, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Εάν διχάζεστε μεταξύ στυλ και άνεσης, επιλέγετε πάντα αυτό που αισθάνεστε καλύτερα. Όταν αισθάνεστε άβολα ή περιορισμένοι με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μπορείτε να αποπνέετε δύναμη. Η παλιά παροιμία ότι η ομορφιά είναι πόνος δεν είναι μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να αποδώσουμε. Ως γυναίκες, κάνουμε ταχυδακτυλουργίες με πολυάσχολες καριέρες πέρα ​​από την ανατροφή των παιδιών και την οικογενειακή ζωή. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε είναι να περάσουμε μια 8ωρη εργάσιμη μέρα με ένα φόρεμα που μας ρουφάει τη ζωή ή ένα τζιν που αισθάνεται πολύ περιοριστικό. Υπάρχει πάντα μια εναλλακτική, εξίσου κομψή επιλογή, που μπορούμε να βρούμε.

4. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΑΣ

Η μελέτη της εργασίας εκείνων που έχουν ήδη κατακτήσει μια δεξιότητα είναι ένα χρήσιμο μέρος για να ξεκινήσετε όταν μαθαίνετε κάτι νέο. Καθώς αρχίζετε να προσδιορίζετε το πλαίσιο για την αίσθηση του στυλ σας, είναι χρήσιμο να αντλείτε έμπνευση από άτομα που ταιριάζουν στο καλούπι σας.

Είτε πρόκειται για διασημότητες, πολιτικούς, τηλεοπτικούς χαρακτήρες ή συναδέλφους, κάντε μια λίστα με άτομα που θεωρείτε σταθερά καλοντυμένα. Το να ξεκαθαρίσετε ποιον αναζητάτε, σας βοηθά να προσδιορίσετε καλύτερα ποιες είναι οι προτιμήσεις σας καθώς χτίζετε ένα μοναδικό προσωπικό στυλ.

Αυτή η άσκηση μπορεί συχνά να φαίνεται δύσκολη. Ως πλάσματα της συνήθειας, είναι δύσκολο να οραματιστούμε τον εαυτό μας να φοράει κάτι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε. Προς το παρόν, αγνοήστε τον φυσικό δισταγμό να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και αντ' αυτού εστιάστε σε αυτό που σας αρέσει.

5. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΟΔΗΓΟ ΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ

Δημιουργήστε μια συλλογή εικόνων που αντικατοπτρίζουν την επιθυμητή αίσθηση του στυλ σας - αναζητήστε ρούχα που θα θέλατε να δοκιμάσετε, εικονίδια που ενσωματώνουν την αισθητική σας και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αναφορά για να δημιουργήσετε την προσωπική σας επωνυμία.

Το Pinterest είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη συλλογή ιδεών. Ο αλγόριθμός τους μαθαίνει γρήγορα τις προτιμήσεις σας και κάνει εξατομικευμένες προτάσεις. Εάν χρειάζεστε ένα μέρος για να ξεκινήσετε, ο λογαριασμός μας έχει πολλή έμπνευση για ρούχα για να σας βοηθήσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε εικόνες σε έναν καθορισμένο φάκελο στο τηλέφωνό σας ή να κόψετε φωτογραφίες από περιοδικά και να δημιουργήσετε έναν πίνακα φυσικής διάθεσης.

Η συλλογή φωτογραφιών σάς επιτρέπει να βλέπετε τις προτιμήσεις σας στο σύνολό τους και να αναγνωρίζετε εύκολα τα μοτίβα της γεύσης σας. Αυτό το οπτικό πλαίσιο χρησιμεύει ως οδηγός στυλ ενώ ξεκινάτε να συνδυάζετε ρούχα και να αποφασίζετε τι θα φορέσετε.

 

6. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ

Η σαφήνεια της εικόνας που δημιουργείτε για τον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τι υπάρχει στη ντουλάπα σας με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα. Το πιθανότερο είναι ότι φοράτε το ίδιο πράγμα εδώ και χρόνια, όχι επειδή το επιλέξατε στρατηγικά, αλλά επειδή ήταν οικείο. Ήρθε η ώρα να είστε πιο μεθοδικοί σχετικά με το τι φοράτε.

Αναθεωρήστε την τρέχουσα γκαρνταρόμπα σας κομμάτι-κομμάτι, για να προσδιορίσετε αν κάθε αντικείμενο ταιριάζει με το στυλ που σκοπεύετε να επιτύχετε. Δεσμευτείτε να αφήσετε οτιδήποτε δεν ευθυγραμμίζεται. Το να κρατάτε ρούχα χωρίς συναισθηματική προσκόλληση θα σας εγγυηθεί ότι θα επαναλάβετε παλιά μοτίβα. Κρατήστε τα αντικείμενα που ταιριάζουν με τους στόχους σας και αποχωριστείτε τα υπόλοιπα.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να οργανώνετε αποτελεσματικά την ντουλάπα σας, δοκιμάστε την απλή διαδικασία 7 βημάτων, η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε εύκολα μια πιο αποτελεσματική, ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα.

7. ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Τα ρούχα είναι ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει και αυτό που δεν λειτουργεί πλέον για εσάς σίγουρα θα προσφέρει αξία σε κάποιον άλλο. Επικοινωνήστε με την οικογένεια και τους φίλους σας για να δείτε ποιος μπορεί να έχει ανάγκη από ανανέωση ρούχων.

 

8. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΕΤΟΥΝ

Αφού ολοκληρώσετε μια σημαντική επεξεργασία, θα συνεχίσετε να θέλετε να παρακολουθείτε όλα όσα έχετε κρατήσει σε περίπτωση που κρατάτε κάτι που δεν συνηθίζετε. Για να δείτε ποια ρούχα δεν φοράτε ποτέ, δοκιμάστε το τεστ κρεμάστρας. Ξεκινήστε γυρίζοντας όλες τις κρεμάστρες της ντουλάπας σας με τον γάντζο προς το μέρος σας, αντίθετα από αυτό που κάνατε συνήθως. Καθώς φοράτε αντικείμενα, κρεμάστε τα ξανά με το άγκιστρο στραμμένο μακριά από εσάς προς την κανονική κατεύθυνση.

Ορίστε ένα χρονικό πλαίσιο για να επαναξιολογήσετε τι έχετε χρησιμοποιήσει, γενικά από 6 μήνες έως 1 έτος, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα εξακολουθούν να κρέμονται με τον αρχικό τρόπο. Αυτά μπορούν να δωριστούν ή να πουληθούν καθώς είναι πολύ απίθανο να τα φορέσετε ξανά και καταλαμβάνουν πολύτιμα ακίνητα στην ντουλάπα σας.

9. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ONE IN, ONE OUT

Τώρα είστε οργανωμένοι με μια ντουλάπα που είναι έτοιμη να αναδείξει το ενημερωμένο στυλ σας. Για να το διατηρήσετε έτσι, θα πρέπει να είστε πειθαρχημένοι. Θυμηθείτε, ο στόχος μιας ανανεωμένης ντουλάπας είναι να διατηρεί μια σειρά από ρούχα που φοράτε σε σταθερή βάση, τα οποία σας κάνουν να νιώθετε σαν τον εαυτό σας με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Καθώς ο χρόνος προχωρά, βάλτε σε εφαρμογή συστήματα που σας αποτρέπουν από την υπερβολική συσσώρευση. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να διατηρήσετε τον οργανισμό σας αφαιρώντας ένα στοιχείο κάθε φορά που προσθέτετε κάτι. Εάν αγοράσετε ένα καινούργιο τζιν, ένα ζευγάρι πρέπει να πάει. Όλα χρειάζονται έναν σκοπό μέσα στην ντουλάπα σας, ώστε να ξέρετε ότι είναι εκεί και να μην τα χάσετε μέσα στην ακαταστασία.

10. ΨΩΝΙΣΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΑΣ

Η κατανόηση του σχήματος του σώματός σας είναι ένα βασικό κομμάτι για την επιτυχή επίτευξη μιας εξαιρετικής αίσθησης προσωπικού στυλ. Όταν ξέρετε ποια κοψίματα και σιλουέτες λειτουργούν καλύτερα για το σώμα σας, εξαλείφετε πολλή σύγχυση σχετικά με το τι να φορέσετε και μια ντουλάπα γεμάτη με αντικείμενα που δεν φοριούνται.

Μία από τις καλύτερες συμβουλές στυλ για τις γυναίκες είναι να μάθουν πώς να κυριαρχούν στην ισορροπία. Εάν κρατάτε περισσότερο βάρος στο κάτω μέρος, το κόλπο είναι να το αντισταθμίσετε προσθέτοντας περισσότερο όγκο στο επάνω μέρος σας (σκεφτείτε δομημένους ώμους, σακάκια με τσέπες στο στήθος). Εάν το μπούστο ή οι ώμοι σας είναι μεγαλύτεροι, τότε ξεγελάτε το μάτι για να δημιουργήσετε οπτική ισορροπία αυξάνοντας το βάρος στο κάτω μισό σας (δηλαδή φούστα σε γραμμή Α, φαρδύ παντελόνι).

Οι γυναίκες που ντύνονται με ευκολία ξέρουν ακριβώς τι κολακεύει το σώμα τους και τι πρέπει να αποφεύγουν, ενισχύοντας πάντα τα καλύτερα προτερήματά τους. Εάν δεν είστε σίγουροι για το σχήμα σας, κάντε μια έρευνα για τους πιο συνηθισμένους γυναικείους σωματότυπους, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Το πιο σημαντικό μέρος για την ανάπτυξη του στυλ σας είναι η επιλογή ρούχων με τα οποία αισθάνεστε υπέροχα – και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φοράτε ρούχα που βελτιώνουν το σώμα σας.