Ο πλήρης οδηγός σας για να φοράτε κολάν - από τους κανόνες μέχρι τα μεγαλύτερα λάθη της μόδας.



Αγαπάμε τα κολάν όσο κανένας άλλος, αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε βασικό στοιχείο της μόδας, υπάρχουν τρόποι να τα φορέσετε καλά και τρόποι να τα φορέσετε ώστε να μοιάζετε με τη Lindsay Lohan περίπου το 2008. (Συγγνώμη, LiLo.) Γι' αυτό έχουμε συγκεντρώσει 10 συμβουλές και κόλπα μόδας για το πώς να φοράς κολάν, ώστε να δείχνεις κουλ, μοντέρνα και σούπερ κομψή.

Τι είναι τα κολάν;

Πριν ασχοληθούμε με το πώς να φοράμε κολάν, τι ακριβώς είναι; Το κολάν είναι πιο χοντρό από το καλσόν, επομένως είναι ωραίο και ζεστό και χαρίζει καλή κάλυψη στα πόδια σας.

Γενικά σε σφιχτό δέρμα, τα κολάν τείνουν να καταλήγουν στο μέσο της γάμπας ή στον αστράγαλο. Είναι ελαστικά, οπότε δεν χρειάζεστε κανένα κούμπωμα για να μπείτε σε αυτά. Και, ανάλογα με το στυλ και το υλικό, μπορείτε να φορέσετε κολάν για τα πάντα, από την άσκηση μέχρι μια βραδινή έξοδο.


Κανόνας #1: Το κολάν δεν είναι παντελόνι ή καλσόν… αλλά μπορεί να γίνει.

Τα κολάν είναι υπέροχα με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να συνδυάζουν στυλ και άνεση σε ένα ρούχο. Για τόσο καιρό τα κολάν ήταν περιορισμένα σε ενεργά ρούχα. Ωστόσο, στην εποχή μας τα κολάν έχουν γίνει πολύ περισσότερα από ένα απλό παντελόνι προπόνησης.

Το να προσέχετε πού φοράτε τα κολάν σας εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό (όχι σε γάμο, ρε!), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγετε να είστε δημιουργικοί μαζί τους.

Κανόνας #2: Ανακατέψτε το.

Ας μιλήσουμε για το πόσο εκπληκτικά και ευέλικτα είναι τα κολάν. Μπορείτε να τα φορέσετε με ένα μακρύ πουκάμισο με κουμπιά ζωσμένο γύρω από τη μέση και μπότες μέχρι τον αστράγαλο ή με ψηλές μπότες και ένα μακρύ μπλέιζερ για έντονη και αριστοκρατική εμφάνιση.

Κανόνας #3: Αξεσουάρ, αξεσουάρ, αξεσουάρ.

Είναι ασφαλές ότι τα κολάν από μόνα τους είναι σούπερ μοντέρνα, ωστόσο, με ορισμένα αξεσουάρ η εμφάνισή σας μπορεί να φτάσει από το επτά στο 11 σε χρόνο μηδέν.

Δοκιμάστε να κάνετε αξεσουάρ με ένα καπέλο του μπέιζμπολ και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου για street style ατμόσφαιρα ή πολλά κοσμήματα και ένα πορτοφόλι για μια πολυτελή εμφάνιση στο runway. Εμπιστευτείτε μας σε αυτό!

Κανόνας #4: Το μήκος έχει σημασία.

Το κολάν πρέπει να πέφτει ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο - οτιδήποτε πιο κοντό δημιουργεί αυτόματα μια τραχιά σιλουέτα κόβοντάς σας από την κνήμη.

Κανόνας #5: Φοράτε έντονα εμπριμέ με προσοχή.

Λίγα λόγια για τα πολύχρωμα και φλοράλ κολάν: Όσο διασκεδαστικά κι αν είναι, μπορεί να είναι επικίνδυνα. Δοκιμάστε να επιμείνετε σε μια βασική παλέτα χρωμάτων για απόλυτη χρησιμότητα. Αλλά για άλλη μια φορά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και να βρείτε το δικό σας στυλ με αυτό το βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας.

Κανόνας #6: Πλύνετε τα κολάν σας. Σοβαρά.

Σε αντίθεση με το τζιν, τα κολάν πρέπει να πλένονται τακτικά. Η ελαστικότητα χαλαρώνει καθώς το σώμα σας το θερμαίνει και το πλύσιμο το βοηθά να επανέλθει στο φυσιολογικό. Τα κολάν είναι μερικώς ή ολικά συνθετικά και έτσι δεν αναπνέουν το ίδιο καλά και πρέπει να πλένονται τουλάχιστον κάθε φορά που φοράτε.

Αλλά δεν χρειάζεται να πλένονται στο χέρι για να έχουν την καλύτερη εμφάνιση. Προτείνουμε μια ευαίσθητη τσάντα για να μην τεντώνονται στο μηχάνημα και αποφύγετε οποιαδήποτε μορφή θερμότητας—ζεστό νερό, ζεστό στεγνωτήριο, σίδερο ή ατμό— γιατί η θερμότητα διασπά την ελαστικότητα με την πάροδο του χρόνου.


Κανόνας #7: Σκεφτείτε τα υποδήματά σας.

Για μια αθλητική ατμόσφαιρα Spice, δοκιμάστε να δώσετε έμφαση στα κολάν σας με ένα ζευγάρι κομψά αθλητικά παπούτσια. Μπορείτε ακόμη να φορέσετε μερικές κάλτσες και σανδάλια για μια σούπερ μοντέρνα εμφάνιση. Διασκεδάστε και γίνετε ευέλικτοι με τα ζεύγη υποδημάτων σας.

 

Κανόνας #8: Σκεφτείτε την περίσταση.

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να αποφύγετε να φοράτε κολάν για μια συνέντευξη για δουλειά ή για γιορτές και επίσημες περιστάσεις όπως ένας γάμος ή να συναντήσετε τους γονείς για πρώτη φορά.

 

Κανόνας #9: …Ή φορέστε τα ούτως ή άλλως.

Δεδομένου ότι υπάρχει πάντα ένας αστερίσκος σε κάθε κανόνα της μόδας, αν μπορείτε να κάνετε το υπόλοιπο ντύσιμό σας να δουλεύει γύρω από το κολάν σας, τότε εφαρμόστε το. Κάποιος με υπέροχο μάτι μπορεί πιθανώς να τα φορέσει με τρόπο που να μπορούν να φορεθούν οπουδήποτε, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο.

Αφήστε ένα σχόλιο