Κάθε χρόνο, όταν το καλοκαίρι μετατρέπεται σε φθινόπωρο, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας. Μην μας παρεξηγείτε! Αγαπάμε την εύκολη, δροσερή μόδα που συνοδεύει τον ζεστό καιρό — αλλά ο δροσερός, καθαρός αέρας του φθινοπώρου μας δίνει τόσες πολλές επιλογές. Ωστόσο, όταν το φθινόπωρο μετατρέπεται σε χειμώνα και τα πολλαπλά στρώματα γίνονται υποχρεωτικά, αρχίζουμε να ξεμείνουμε από χαριτωμένα ρούχα για κρύο καιρό πολύ γρήγορα. Αν νιώθετε το ίδιο, αυτές οι συμβουλές για χειμερινό ντύσιμο πρόκειται να κάνουν τη ζωή σας (και την εμφάνισή σας) πολύ καλύτερη.
Μαντεύετε? Ακριβώς επειδή ο καιρός παγώνει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε συλλογικά για να εγκαταλείψουμε το στυλ - σημαίνει απλώς ότι όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πιο δημιουργικά όταν ντυνόμαστε το πρωί. Οι στρώσεις είναι απαραίτητες, γι' αυτό μην παρατάτε τα μοντέρνα σακάκια σας για παλτό βαρέως τύπου μέχρι να είναι απολύτως απαραίτητο. Απλώς αγοράστε τα ένα νούμερο επάνω για να χωρέσετε ένα πουλόβερ και πουπουλένιο γιλέκο από κάτω! Ή, φορέστε αξεσουάρ με χαριτωμένα κομμάτια που προσφέρουν επίσης ζεστασιά, όπως κασκόλ από ψεύτικη γούνα και καπέλα που παγιδεύουν τη θερμότητα.
Ακόμα και τις πιο σκοτεινές μέρες του χειμώνα, το υπέροχο στυλ είναι πολύ δυνατό, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι. Εδώ, μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές και κόλπα μας για το ντύσιμο όταν κάνει κρύο έξω. Αγκαλιάστε την εσωτερική σας βασίλισσα του χιονιού και γίνετε η χειμερινή μόδα που γεννηθήκατε! Και σοβαρά, μείνετε ζεστοί εκεί έξω.

 
1.Γίνετε Επαγγελματίας Layering
Υπάρχει ένας λόγος που το layering είναι πάντα σε τάση τον χειμώνα: Είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος να ντύνεσαι όταν κάνει πολύ κρύο. Μην φοβάστε να στοιβάζετε τα στρώματα και μην ανησυχείτε μήπως καταστρέψουν την εμφάνισή σας. Το κλειδί είναι να βρείτε αντικείμενα που μπορείτε να στρώσετε διακριτικά κάτω από πιο μοντέρνα κομμάτια, ώστε να παραμένετε ζεστοί και να φαίνεστε χαριτωμένοι.
 
Για παράδειγμα, η βασική σας στρώση μπορεί να αποτελείται από μεταξωτό εσώρουχο, ζιβάγκο από μαλλί μερινό και κολάν — λεπτά βασικά στοιχεία που απομακρύνουν την υγρασία που θα σας κρατήσουν ζεστή χωρίς να σας κάνουν να ιδρώνετε. Το μεσαίο σας στρώμα μπορεί να είναι κάτι σαν χοντρό φλις για μόνωση. Και το εξωτερικό στρώμα - ένα χειμωνιάτικο παλτό ή ένα παρκά - χρησιμεύει ως φράγμα ενάντια στον άνεμο και τη βροχή.
 
2. Κράτα το σφιχτό. Τα στενά ρούχα θα βοηθήσουν στην αποφυγή του κρύου αέρα. Ανταλλάξτε το φαρδύ τζιν με ένα στενό τζιν, το οποίο βοηθά επίσης στην οπτική εξισορρόπηση των μεγάλων πλεκτών πουλόβερ και των χοντροκομμένων μποτών. Φορέστε ένα καλσόν με φλις επένδυση ή κολάν κάτω από τις φούστες και τα φορέματα για να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά.
 
3.Φορέστε μακριά παλτό. Τα κοντά μπουφάν μπορεί να είναι μοντέρνα, αλλά αν ο στόχος σας είναι να παραμείνετε ζεστοί, πρέπει να κρατήσετε ολόκληρο τον κορμό σας καλυμμένο. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον ένα μακρύ πουλόβερ και παλτό για τις πιο κρύες μέρες.
 
4. Αποδεχτείτε ότι μπορείτε να συνδυάσετε πουλόβερ με φούστες. Δοκιμάστε ένα ογκώδες πλεκτό πουλόβερ με φούστα pencil μέχρι το γόνατο. Οι πιο χαλαρές μάξι και μίντι φούστες συνδυάζονται και με πουλόβερ: Δοκιμάστε τη γαλλική πιέτα και φορέστε μια statement ζώνη για να ισορροπήσετε την εμφάνιση.
 
5.Επενδύστε στο μαλλί. Το μαλλί που απομακρύνει την υγρασία σας κρατά ζεστό και στεγνό όλη την ημέρα. Εάν βρίσκετε το μαλλί να σας προκαλεί φαγούρα, σκεφτείτε το μερίνο και το κασμίρι. Το Merino είναι ένα ελαφρύ μαλλί που είναι υπέροχο ως βάση: Δοκιμάστε ένα απλό ζιβάγκο και κολάν μερίνο για την απόλυτη χειμερινή βάση. Το κασμίρ είναι ένα απαλό μαλλί που θα σας κρατήσει άνετα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για φιλικές προς τη δουλειά ζακέτες.
 
6. Αποφύγετε το βαμβάκι. Το βαμβάκι είναι ένα εκπληκτικό υλικό που αναπνέει, αλλά κρατά πολύ νερό, καθιστώντας το λιγότερο ιδανικό για τον χειμώνα. Αποθηκεύστε τα καρό φανελένια πουκάμισα, τα κοτλέ παντελόνια και τα κολεγιακά φούτερ για το φθινόπωρο και την άνοιξη. Αν έχετε μάλλινο παντελόνι, φορέστε αυτό αντί για τζιν.
 
7. Επενδύστε στο μαλλί. Το μαλλί που απομακρύνει την υγρασία σας κρατά ζεστό και στεγνό όλη την ημέρα. Εάν βρίσκετε το μαλλί να σας προκαλεί φαγούρα, σκεφτείτε το μερίνο και το κασμίρι. Το Merino είναι ένα ελαφρύ μαλλί που είναι υπέροχο ως βάση: Δοκιμάστε ένα απλό ζιβάγκο και κολάν μερίνο για την απόλυτη χειμερινή βάση. Το κασμίρ είναι ένα απαλό μαλλί που θα σας κρατήσει άνετα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για φιλικές προς τη δουλειά ζακέτες και άνετα φασόλια.
 
8.Σκεφτείτε ένα statement παλτό.  Στα μέσα του χειμώνα, είναι αναπόφευκτο να αρχίσετε να νιώθετε κάποια κούραση όταν πρόκειται να φορέσετε το βαρετό παλιό σας χειμωνιάτικο παλτό μέρα με τη μέρα. Δώστε νέα ζωή στο παλτό σας απλά βάζοντάς το με ζώνη. Το να σφίξετε τη μέση σας όχι μόνο θα καθορίσει τη σιλουέτα σας, αλλά και θα το κάνει να φαίνεται σαν να έχετε ένα ολοκαίνουργιο παλτό. Από την άλλη αντί για τα ίδια παλιά ουδέτερα, μπορείτε να αναζητήσετε ένα φουσκωτό πουπουλένιο σακάκι ή αριστοκρατικό μάλλινο παλτό σε έντονο χρώμα.
 
9.Αγκαλιάστε (Faux!) Γούνα
Δεν υπάρχουν πολλοί λυτρωτικοί παράγοντες για το να ζεις σε πολύ κρύο καιρό από άποψη μόδας, αλλά είναι η μόνη φορά κατά τη διάρκεια του έτους που μπορείς να φορέσεις γούνα (ψευδή, φυσικά). Έτσι απλά διασκεδάστε με αυτό! Μπορείτε να φορέσετε γούνα σχεδόν με οτιδήποτε για να δώσετε στο ντύσιμό σας μια βασικά πολυτελή αναβάθμιση.
 
10.Αντιμετωπίστε το καπέλο, τα γάντια και το κασκόλ σας ως αξεσουάρ.  Το πρώτο σας ένστικτο το χειμώνα μπορεί να είναι να πλημμυρίσετε με ένα ζευγάρι μπότες ή ένα παλτό, αλλά είμαστε εδώ για να σας συμβουλεύσουμε να κυνηγήσετε το χειμωνιάτικο καπέλο των ονείρων σας. Θα είστε σε αυτό το πράγμα για δύο σταθερούς μήνες από εδώ και στο εξής (για να μην αναφέρουμε ότι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξουν οι άνθρωποι σε εσάς), επομένως θα πρέπει να είναι κάτι που αγαπάτε. Εάν φοράτε το ίδιο χειμωνιάτικο παλτό κάθε μέρα, μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα με μια ποικιλία από κασκόλ, καπέλα και γάντια. Ένα πολύχρωμο κασμίρ μπανί μπορεί να προσθέσει ένα σημείο χρώματος σε μια θλιβερή χειμερινή εμφάνιση. Επιπλέον, η προσθήκη ενός καπέλου είναι ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε ολόκληρο το σώμα σας ζεστό.
 
11.Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Πριν από το χειμώνα, πάρτε τις αγαπημένες σας μπότες σε ένα συνεργείο παπουτσιών για να τις ξεκουράσετε και να ξεπεράσετε τις καιρικές συνθήκες. Ψεκάστε αντι-καιρικά σπρέι στα αδιάβροχά σας, εάν χρειάζεται. Δεν θέλετε να ανακαλύψετε ότι το παπούτσι σας έχει τρύπα ή ότι το παλτό σας δεν είναι πλέον αδιάβροχο την πρώτη βροχερή ή χιονισμένη μέρα του χειμώνα.
 
12.Αφήστε τις μπότες σας να κλέψουν την παράσταση.
Το υπέροχο χειμωνιάτικο στυλ συνοψίζεται πραγματικά σε ένα καλό ζευγάρι μπότες. Έχετε ένα υπέροχο ζευγάρι καλλονές πάνω από το γόνατο; Αναδείξτε τα συνδυάζοντάς τα με ένα κοντό φόρεμα και καλσόν με σχέδια. Έχετε φονικά μποτάκια που αξίζει να δει ο κόσμος; Φορέστε τα με τζιν με μανσέτες και ένα χοντρό πλεκτό.
 
13.Επιλέξτε παπούτσια με πέλμα. Εάν ζείτε σε μέρος με χιόνι, επιλέξτε παπούτσια με πέλμα για να μην γλιστρήσετε στον πάγο. Φορέστε τα πάνω από χοντρές μάλλινες κάλτσες για να αποφύγετε τα κρυοπαγήματα.
 
14.Χρησιμοποιήστε ξανά τα αγαπημένα για ζεστό καιρό. Τοποθετήστε το αγαπημένο σας slip φόρεμα πάνω από ένα ζιβάγκο και ολοκληρώστε την εμφάνιση με μποτάκια για μια χαριτωμένη, χειμερινή ιδέα για πάρτι. Οι ρέουσες φούστες και τα κοντομάνικα μπλουζάκια δεν είναι απεριόριστες, αρκεί να έχετε ένα σταθερό στρώμα βάσης από κάτω.
 

15.Παίξτε με την υφή. Η χειμερινή μόδα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Ενσωματώστε την υφή στην εμφάνισή σας με ζακέτες με ραβδώσεις και πλέξη με καλώδιο, παλτό από ψεύτικη γούνα, παλτό από κουρτίνα, δερμάτινα παντελόνια και καπιτονέ παλτό.