ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΝΕΣΤΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΑ – 7 ΣΤΥΛ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

 


Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε το στυλ σας; Να προσθέσετε λίγη κομψότητα και ανωτερότητα στα καθημερινά σας ντυσίματα; Ίσως έχετε μια νέα δουλειά και χρειάζεστε μια νέα αριστοκρατική επαγγελματική περιστασιακή ενδυμασία, ίσως έχετε μετακομίσει σε μια νέα πόλη ή ίσως χρειάζεστε απλώς μια αλλαγή για να αντιπροσωπεύσετε αυτό που έχετε γίνει. Αναρωτιέστε πώς να κάνετε αυτή τη μετάβαση και πώς να ντύνεστε αριστοκρατικά; Θα σας καθοδηγήσω στα μυστικά του στυλ του εαυτού σας με ένα πιο εκλεπτυσμένο, κομψό και αριστοκρατικό στυλ που θα μπορείτε να φοράτε για τα επόμενα χρόνια (ή την υπόλοιπη ζωή σας!).

Το αριστοκρατικό στυλ είναι διαχρονικό. Το φόρεμα ναυτικής αλλαγής και οι γόβες σε χρώμα καμήλας που αγοράζετε σήμερα θα εξακολουθούν να φοριούνται σε δέκα χρόνια από τώρα. Η αγορά ενός καλού ζευγαριού μαργαριταρένιων σκουλαρίκια αντισταθμίζει τα 10 ζεύγη μοντέρνων statement σκουλαρίκια που θα είναι πασέ ένα χρόνο μετά την αγορά τους. Έχοντας ένα εκλεπτυσμένο και αριστοκρατικό στυλ σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε τα ρούχα σας στη δουλειά, στο κυριακάτικο brunch,  σε ένα ταξίδι, για ψώνια στην πόλη ή να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ιστιοπλοΐα ενώ έχετε μια αριστοκρατική εμφάνιση!

 Η δημιουργία αριστοκρατικών ρούχων έχει να κάνει με το να συνδυάζεις κρίσιμα στοιχεία και να διασφαλίζεις ότι το στυλ και η αυτοπεποίθησή σου λάμπουν επίσης. Έτσι, αν είστε έτοιμοι να εμβαθύνετε σε μια νέα αριστοκρατική εμφάνιση και να απαντήσετε στην ερώτηση πώς να ντύνεστε αριστοκρατικά, ας ξεκινήσουμε.


ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΥΛ

Το προσωπικό στυλ είναι κάτι που έχει ο καθένας μας. Πρέπει απλώς να το αναγνωρίσουμε, να το καταλάβουμε και μετά να το ζήσουμε. Προβάλλει τη διάθεση, την προσωπικότητά σας και εσάς ως σύνολο, αντανακλώντας τα ενδιαφέροντά σας, τον τρόπο ζωής, τις εμπνεύσεις και το παρελθόν σας.

Όταν βρίσκετε το προσωπικό σας στυλ, ξέρετε ότι φαίνεστε υπέροχα και νιώθετε αυτοπεποίθηση όταν φεύγετε από το σπίτι σας. Είτε προτιμάτε bohemian, street, high fashion, minimal ή κλασικό, μπορείτε να κάνετε το στυλ σας να φαίνεται αριστοκρατικό όταν το απαιτεί η περίσταση.

Ακούω πολλές γυναίκες να λένε ότι δεν έχουν προσωπικό στυλ ή ότι δεν ξέρουν ποιο είναι το δικό τους στυλ. Όποτε το ακούω αυτό, τους συνιστώ να ρίξουν μια ματιά στην ντουλάπα τους. Αν προσπαθείτε να βρείτε το προσωπικό σας στυλ, εδώ είναι μια γρήγορη συμβουλή που μπορείτε να κάνετε τώρα. Βγάλτε τα αγαπημένα σας κομμάτια από την γκαρνταρόμπα σας. Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου τα ρούχα που φοράς ξανά και ξανά και ψάξε για μοτίβα. Είναι κυρίως μονόχρωμα ή με μοτίβα, έντονα ή ουδέτερα χρώματα, φορέματα ή παντελόνια, flirty ή συντηρητικά; Σε ποια κατηγορία εντάσσονται τα ρούχα σας; Τα ρούχα σας είναι πιο ελεύθερα, ίσως μπόχο; Ή μήπως είναι γεμάτα με μασίφ σε μαύρο, λευκό και navy σε κομψές γραμμές και τέλεια εφαρμογή; Τότε θα μπορούσε να είναι μινιμαλιστικό.

Συνήθως, τα κλασικά και μινιμαλιστικά στυλ φαίνονται αριστοκρατικά όλη την ώρα. Το κλασικό και το μινιμαλιστικό στυλ συνήθως μιλούν για ουδέτερες χρωματικές παλέτες, σχήματα, υφάσματα που διευκολύνουν τη συναρμολόγηση αριστοκρατικών ρούχων. Αλλά μην πιστεύετε ότι μόνο και μόνο επειδή προτιμάτε το μποέμικο ή το street style ότι το να ντυθείτε αριστοκρατικά είναι εκτός συζήτησης.

ΤΑ 7 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ

#1 ΦΟΡΕΣΤΕ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΛΑΣΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Κλασικά, διαχρονικά ρούχα κατασκευασμένα από υλικά που θα διαρκέσουν καλά την επόμενη δεκαετία είναι αυτό που πρέπει να προσπαθήσετε να προσθέσετε στη βασική γκαρνταρόμπα σας. Σκεφτείτε το βαμβάκι, το μαλλί, το λινό και το μετάξι. Αυτά τα τέσσερα βασικά υφάσματα θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου εάν τα φροντίσετε σωστά. Καθαρισμένα και πιεσμένα, τα αντικείμενα από αυτά τα υφάσματα τείνουν να αναδίδουν μια αριστοκρατική ατμόσφαιρα από μόνα τους.

Αυτά τα υφάσματα έχουν επίσης παραλλαγές που σας επιτρέπουν να επεκτείνετε την γκαρνταρόμπα σας. Το τζιν είναι ένα παράδειγμα βαμβακερού υφάσματος που κόβει όλες τις γραμμές του στυλ, από street μέχρι boho έως μινιμαλιστικό. Ομοίως, το chino cotton λειτουργεί εξαιρετικά σε παντελόνια, blazers, ακόμα και moto jackets (σε σένα που έχεις το street style μέσα σου!). Έπειτα, υπάρχει το κασμίρ, ένα είδος μαλλιού που αισθάνεσαι παραδεισένια στο δέρμα και δεν πάει με την ηλικία. Τα πουλόβερ από κασμίρ, είτε είναι ζακέτες, είτε με λαιμόκοψη V, είτε πουλόβερ με λαιμόκοψη, συνδυάζονται τέλεια με αυτά τα τζιν παντελόνια, καθώς και με κομμένα παντελόνια και φούστες.

Μια συμβουλή στους σοφούς με αυτά τα υφάσματα: Διαβάστε τις ετικέτες και φροντίστε τις σωστά για να διαρκέσουν. Ενώ το βαμβάκι χωρίς ζάρες έχει γίνει πιο διαθέσιμο, τα περισσότερα βαμβακερά είδη θα πρέπει να σιδερωθούν. (Τα αριστοκρατικά ρούχα δεν είναι ζαρωμένα!) Το μαλλί, το λινό και το μετάξι συχνά πρέπει να καθαρίζονται στεγνά ή να πλένονται στο χέρι.

 #2 ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΦΟΡΑΤΕ ΣΤΕΡΕΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ

Τα τολμηρά μοτίβα και τα prints μπορούν σίγουρα να λειτουργήσουν σε μια εκλεπτυσμένη και αριστοκρατική εμφάνιση, αλλά μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα με τέτοια μοτίβα αν μόλις ξεκινάτε το αριστοκρατικό περιοδικό σας. Τα ουδέτερα είναι φίλοι σου σε αυτή την περίπτωση. Τα στερεά είναι άφθονα στα καταστήματα (και πιθανότατα στη ντουλάπα σας), συνδυάζονται εύκολα και βοηθούν στο τέντωμα της γκαρνταρόμπας σας.

 Τα τυπικά ουδέτερα είναι το λευκό/μπεζ/κρεμ, το μπλε ναυτικό, το μαύρο και το γκρι. Τώρα, μην νομίζετε ότι πρέπει να ντύνεστε από το κεφάλι μέχρι τα νύχια σε μαύρο (ή άλλο ουδέτερο). Το μονοχρωματικό (διαφορετικές αποχρώσεις ή αποχρώσεις του ίδιου χρώματος) σας επιτρέπει να διαφοροποιήσετε ένα χρώμα αλλά να παραμείνετε αριστοκρατική. Ή μπορείτε να προσθέσετε μικρές πινελιές που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα στερεό σε κάτι εντυπωσιακό, όπως μια κοκαλιάριστη μπορντό ζώνη αλιγάτορα, ένα μαντήλι paisley ή ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες.

#3 Η εφαρμογή είναι το κλειδί

Τα αριστοκρατικά και εκλεπτυσμένα ρούχα είναι συνήθως προσαρμοσμένα και ταιριαστά (όχι πολύ στενά, αλλά μπορείτε να αναδείξετε τη σιλουέτα σας). Οι φούστες πρέπει να χτυπούν ακριβώς πάνω ή κάτω από το γόνατο, όπως και τα αριστοκρατικά φορέματά σας. Το κλασικό παντελόνι είναι ίσιο, ελαφρώς φαρδύ, ελαφρώς κομμένο σε μπότες ή εμπνευσμένο από ανδρικά ρούχα και πρέπει να απέχει ½ ίντσα από το πάτωμα στην πλάτη. Τα φαρδιά παντελόνια και τα στενά παντελόνια σε κλασικά υφάσματα είναι επίσης αποδεκτά, όπως και τα παντελόνια μέχρι τον αστράγαλο. Μπλέιζερ, μπλούζες και πουλόβερ πρέπει να ακολουθούν την καμπύλη της μέσης σας.

Δεν πρέπει όλα όσα φοράτε να είναι τέλεια προσαρμοσμένα και ταιριαστά. Μπορείτε να τα αναμίξετε σε μη δομημένα κομμάτια για πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Συνδυάστε ένα μπλουζάκι με μπλε ρίγες με chinos και ένα τζιν τζάκετ ή μια άνετη μάξι φούστα με ένα τραγανό λευκό πουκάμισο με κουμπιά (σηκώστε αυτά τα μανίκια για περισσότερη αίσθηση!).

#4 ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΘΕΤΕΙΤΕ

Το αριστοκρατικό ντύσιμο απαιτεί λίγη σεμνότητα - χωρίς μεσαίο τοπ, αποκαλυπτικό χαμηλό ντεκολτέ ή μίνι φούστες.

Τα λαιμόκοψη είναι συνήθως με γιακά, η σε σχήμα χαμόγελου, στρογγυλό λαιμό ή λαιμόκοψη V. Για κάποια ποικιλία, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε λαιμούς με τετράγωνο, κάλυμμα και σέσουλα. Για πιο επίσημες περιστάσεις, λειτουργούν επίσης ασύμμετρα με κομμένη λαιμόκοψη. Ανεξάρτητα, όμως κρατήστε το ντεκολτέ και τον αφαλό σας καλυμμένο. Επιπλέον, οι μασχάλες σε μπλούζες και φορέματα δεν πρέπει να αποκαλύπτουν το σουτιέν σας. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το μήκος στις φούστες και τα φορέματα πρέπει να είναι ακριβώς πάνω ή κάτω από το γόνατο για καθημερινή χρήση.

#5 ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Τα απλά κοσμήματα είναι ο καλύτερος τρόπος όταν στοχεύετε σε ένα αριστοκρατικό και εκλεπτυσμένο στυλ. Οι προτάσεις μου είναι:

Σκουλαρίκια: μικρά ασημένια ή χρυσά κρίκους, μαργαριτάρια ή διαμάντια καρφιά.

Βραχιόλι: βραχιόλια από ασήμι ή χρυσό (ένα βαρύ ή πολλά ευαίσθητα), βραχιόλι τένις, ρολόι (χρυσό ή ασήμι με μεταλλική ή δερμάτινη ταινία).

Κολιέ: Μακριά μενταγιόν, πέρλες, πασιέντζα με διαμάντια, σταυρός.

Δαχτυλίδι: Δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν το κάνετε, πηγαίνετε είτε ντελικάτα είτε statement. Οι λεπτές ταινίες, τα διαμάντια ή τα δαχτυλίδια κειμήλιο είναι μια χαρά και όλοι θα πρέπει να έχουν ένα δαχτυλίδι κοκτέιλ για να φορέσουν σε εκδηλώσεις ή να ντύσουν το τζιν σας. Επιμείνετε μόνο στο δαχτυλίδι και/ή στα μεσαία δάχτυλα.

Κασκόλ: Τα κασκόλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και οπτικό ενδιαφέρον σε ένα εκλεπτυσμένο ντύσιμο. Ειδικά αν το κασκόλ είναι φωτεινό ή με ενδιαφέρον σχέδιο, πάλι, το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί είναι οι καλύτερες επιλογές υφασμάτων. Δοκιμάστε πολλά χρώματα και υφάσματα, με ανοιχτό μετάξι ή βαμβακερό για την άνοιξη και πιο χοντρά μάλλινα για το χειμώνα. Τα λουλουδάκια, οι ρίγες και τα μασίφ είναι εξαιρετικές επιλογές.

Και μην ξεχνάτε τα παπούτσια σας. Ναι, τα παπούτσια είναι αξεσουάρ! Γόβες, slingbacks, μπαλαρίνες ή μπότες σε συμπαγή ουδέτερα, όπως κρεμ, ναυτικό ή μαύρο, είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Όλα συνδυάζονται με ένα πλήθος ρούχων, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να έχετε μια ντουλάπα γεμάτη παπούτσια. Αλλά μην πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να τολμήσετε με τις επιλογές παπουτσιών σας, κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ένα κόκκινο ζευγάρι παπούτσια και δεν βλάπτει ποτέ να έχετε ένα animal print για να κάνετε κάποιο ρούχο να γίνει λίγο pop. (Σκεφτείτε λεοπάρ φλατ με χακί ή τζιν.)

#6 ΧΤΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Τώρα που καλύψαμε χρώματα, υφάσματα, εφαρμογή και αξεσουάρ, ας προχωρήσουμε στα μαλλιά σας! Δεν μπορώ να πω αυτονόητο γιατί θέλω να συμπεριλάβω όλα τα βασικά. Φροντίστε να φορμάρετε τα μαλλιά σας. Αν αναρωτιέστε πώς να ντύνεστε αριστοκρατικά και να δίνετε την εμφάνιση εκλεπτυσμένου, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο styling των μαλλιών σας.

Αν δεν έχετε χρόνο τα πρωινά ή δεν σας αρέσει να χτενίζετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα εύκολο κούρεμα ή ένα κούρεμα που μπορείτε να κάνετε γρήγορα. Λέγοντας κομψά και σικάτα χτενίσματα εννοώ έναν κομψό κότσο ή αλογοουρά. Έχω πολλά μαλλιά και είναι αρκετά μακριά, οπότε αν θέλω να δείχνω κομψή, ξέρω ότι πρέπει να αφιερώσω τουλάχιστον 30 λεπτά σε αυτά. Αλλά το χτένισμα στο οποίο στρέφομαι όταν δεν θέλω να περάσω πολύ ώρα στα μαλλιά μου είναι ένας κομψός χαμηλός κότσος. Βρείτε ένα χτένισμα που είναι εύκολο για εσάς να χτενίζετε καθημερινά και ένα που αγαπάτε επίσης!

#7 ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Φτάσατε στο τελευταίο σημείο για το πώς να ντύνεστε αριστοκρατικά!Το άφησα αυτό για το τέλος γιατί, για να είμαι ειλικρινής, είναι αυτό με το οποίο έχω τα περισσότερα προβλήματα. Δεν «φτιάχνω» συχνά το μακιγιάζ μου και αυτό το σημείο είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω συνεχώς. Εάν είστε σαν εμένα και δεν αφιερώνετε πολύ χρόνο στο μακιγιάζ σας, εστιάστε σε αυτά τα τρία πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά στην αριστοκρατική εμφάνισή σας.

Τα μάτια, τα μάγουλα και τα χείλη θα πρέπει να είναι αυτά που πρέπει να εστιάσετε εάν έχετε μόνο 5 λεπτά. Βάλτε λίγη μάσκαρα για να ανοίξετε τα μάτια σας, προσθέστε λίγο ρουζ για να δώσετε λίγη ζωντάνια και διάσταση στο πρόσωπο και φορέστε ένα τολμηρό κραγιόν για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα. Αυτά τα τρία πράγματα είναι διακριτικά, αλλά κάνουν τεράστια διαφορά στην πληρότητα της αριστοκρατικής εμφάνισής σας.